Griepvaccinaties

De herfst staat voor de deur en dat betekent dat het griepseizoen in aantocht is. Wij willen graag dat zoveel mogelijk mensen gezond blijven en daarom raden wij aan om je te laten vaccineren tegen de griep.
De Corona-epidemie maakt dit griepseizoen een beetje complexer en het is des te belangrijker om zoveel mogelijk mensen tegen de klassieke griep te vaccineren. Op die manier hopen we de huisartspraktijken te ontlasten en het aantal onnodige coronatesten te beperken; de symptomen van de klassieke griep komen immers sterk overeen met de symptomen van de Corona-griep.
We organiseren twee collectieve griepvaccinatiedagen, op vrijdag 13 en 20 november van 9u tot 17u. Anders dan vorig jaar doen we dit in het Sint-Jorisheem omdat daar meer plaats is om alles op een veilige manier te organiseren. Mensen worden uitgenodigd op een specifiek moment om zo de drukte te kunnen spreiden. Indien u echt niet kan, dan mag u even bellen en proberen we een ander moment te vinden.
·         Mensen die vorig jaar bij ons een griepvaccinatie hebben gehad worden schriftelijk of via mail uitgenodigd voor de vaccinatiedagen en krijgen ook een voorschrift om de griepspuit af te halen bij de apotheker (beschikbaar vanaf 1 oktober voor personen in de risicogroepen; vanaf 15 november beschikbaar voor de rest).
·         Mensen die vorig jaar geen griepvaccinatie hebben gehad, kunnen contact opnemen met onze praktijk indien zij een griepvaccinatie willen. Wij raden iedereen aan zich te laten vaccineren, in het bijzonder mensen die behoren tot een risicogroep (50+, chronisch zieken, zwangeren, zorgpersoneel).