Het BGC legt de pleister op de wonde

Het buurtgezondheidscentrum doet mee aan de Warmste Week van Studio Brussel en verkoopt EHBO-zakjes en pleisterdoosjes ten voordele van het Mariahuis in Sint-Joris!
Het Mariahuis is een dienstencentrum in de Bijzondere Jeugdzorg. Voor hen zijn kinderen en jongeren het allerbelangrijkste, en de eigenheid en rechten van het kind zijn de leidraad in hun individuele aanpak.
Wil je hun werking steunen? Je kan aan het onthaal voor 5 euro een EHBO-zakje kopen of voor 2 euro een pleisterdoosje. De opbrengst gaat integraal naar het Mariahuis.

AED-toestel in het buurgezondheidscentrum

Graag informeren we u over de aanwezigheid van een Automatische Externe Defibrillator (AED) in onze praktijk. Een AED is een draagbaar toestel dat kan gebruikt worden tijdens een reanimatie bij iemand met een hartstilstand. Dit toestel vervangt de hartmassage of beademing niet, maar werkt eerder aanvullend. In bijlage vindt u een reanimatie-stappenplan.
Doordat dit toestel automatisch werkt, kan het gebruikt worden door niet-getrainde personen. De eerste 7 minuten bij een hartstilstand zijn van cruciaal belang. Als u binnen deze tijd een AED kan gebruiken, stijgen de overlevingskansen drastisch. Helaas duurt het meestal iets langer vooraleer een MUG hier in St Joris ter plekke is.
Dat is de reden waarom we dit toestel beschikbaar stellen voor de hele buurt. Het toestel hangt bij ons aan de inkom in een groene kast en de deur is nooit gesloten. Er zit wel een alarm op de kast, dus schrik niet. In deze kast vindt u ook nog eens het reanimatie-stappenplan terug. Als u de groene knop van het toestel indrukt, zal een stem u verdere instructies geven. Hiernaast ziet u hoe de electroden geplakt moeten worden.

 

Reanimeren, hoe doe je dat?

Klik op deze link om een filmpje te bekijken van het Rode Kruis Vlaanderen.